torstai 15. huhtikuuta 2010

Nykyajan nuoret

Aina silloin tällöin törmää voivotteluihin nykyajan nuorista. Kun ei ne sitä ja tätä ja aina ne sitä ja tätä. Ja kyllä vaan ennen...

Niin, nykyäänhän yhä useampi nuori ilman mitään uskonnollista taustaa on totaalikieltäytyjä alkoholin, tupakan ja huumeiden suhteen. Nykyään aika moni nuori huolehtii siitä millaisen maailman jättää jälkeensä ja kierrättää, välttää tuhlaamista ja valmistaa itse mahdollisimman paljon esimerkiksi vaatteistaan. Nykyään moni nuori suhtautuu opiskeluun vakavasti ja kunnianhimoisesti, suorittaa lukion kahdessa vuodessa ja valmistuu maisteriksi hyvissä ajoin ennen aikarajoja. Aika moni nuori syö luomua tai on kasvisyöjä, eettisistä ja terveydellisistä syistä. Moni nuori on löytänyt vapaaehtoisjärjestöt ja yrittää rakentaa parempaa yhteiskuntaa. Moni nuori vastaa kohteliaasti kun puhutaan kohteliaasti, avaa ovia ja tarjoaa vanhuksille istummapaikkaa julkisissa liikennevälineissä.

Aika kamalia nuoria.

Usein ulkonäkö hämää, sen perusteella pinnalliseksi ja toivottomaksi tapaukseksi luokiteltu saattaa yllättää. Jos vain on mieli avoinna. Toki on monia, joilla on oikeita, isoja ongelmia. Heitä ei kuitenkaan voivottelu ja paheksunta auta. Parempi siis kehua ja kannustaa.

2 kommenttia:

heini kirjoitti...

Ei muuta kun amen nuorisotekstiisi. Hyvä blogi sulla. Jatka vaan vaikka ei kommentteja aina jaksa laittaakaan.

mormoniäiti kirjoitti...

:-)