sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Missä joukossa seisoisin?

Palmusunnuntaita vietetään sen muistoksi, kun Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin ja Häneen uskovat, tienvarrelle kerääntyneet ihmiset heiluttivat palmun oksia kunnianosoituksena.

Vaikka koenkin olevani vahva uskossani, sitä miettii välillä, että jos olisin ollut tuossa (tai monessa muussa vastaavassa) tapahtumassa mukana, missä joukossa olisin seisonut? Olisinko ollut eturivissä oksieni kanssa ylistystä huutamassa? Olisiko ollut ihmisjoukon takana ihmettelemässä mistä on kyse? Olisinko ollut jossain keskivaiheilla hiljaa ylistyksessä osallisena? Sitä ei tietenkään voi tietää.

Mutta on hyvä miettiä välillä omaa tilaansa tällä hetkellä. Näytänkö uskoni Kristukseen avoimesti? Piilottelenko jonkun selän takana, kun tulee puhe uskonnosta? Yritänkö vain elää omaa elämääni mahdollisimman hyvin pyrkimättä tuomaan esiin miksi niin teen?

Toivon, että ihmiset ympärilläni eivät tiedä ainoastaan, että olen mormoni.Toivon heidän tietävän, että uskon Kristukseen. Toivon, että he näkevät minun tekevän jotain hyvää siksi, että uskon Kristukseen.

Toivon, että he näkisivät minut seisomassa palmun oksat kädessäni.

Ei kommentteja: