torstai 25. maaliskuuta 2010

Rakkaus ja laki

Äitinä yrittää opettaa lapsilleen tiettyjä asioita, mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Samalla sitä yrittää saada lapsen tajuamaan, että vaikka lapsi ei tee sitä, mitä pitäisi tai tekee sitä, mitä ei saisi, äiti rakastaa silti. Vaikka tekisi kuinka kamalaa tahansa. Äidin rakkaus ei lopu ikinä. Toki siihen sekoittuu surua, murhetta ja tuskaa, jos lapsi tekee asioita, jotka ovat huonoja tai väärin. Pienempää surua pienemmistä asioista ja suurempaa surua suuremmista asioista. Mutta rakkaus ei koskaan häviä. Eikä lasta rakasta vähemmän kuin toista lasta sen takia, että toinen tottelee paremmin kuin toinen. Useinhan tuppaa menemään niin päin, että siihen hankalaan lapseen syntyy vielä kiinteämpi suhde.

Jumala rakastaa jokaista luotuaan ihan yhtä paljon. Riippumatta siitä, mitä kukin meistä tekee. Toki toinen ihminen tuottaa Jumalalle iloa enemmän kuin toinen ja toinen surua enemmän kuin toinen, mutta Hän rakastaa ihan yhtä paljon jokaista.

Hän on kuitenkin antanut käskyjä ja kieltoja. Vastauksena aiempaan kommenttiin, Jumalan silmissä homoseksuaalisuus ei ole Hänen suunnitelmansa mukaista. Hänen luonaan henkinä asuessamme olimme kaikki joko miehiä tai naisia ja tarkoitus on, että miehinä ja naisina muodostamme perheitä, joissa on mies ja nainen ja lapsia. Joillain on haasteena kiinnostus samaa sukupuolta kohtaan. Joillain on haasteena kehityksellisiä ongelmia. Joillain on haasteena se, ettei löydä puolisoa tässä elämässä. Joillain on haasteena se, että ei saa lapsia halustaan huolimatta. Joillain on haasteena huono parisuhde, joka vain tuhoaa yksilöä. Haasteita on monenlaisia ja ne johtuvat monenlaisista syistä. Toisilla haasteet saa aikaan biologia, toisilla olosuhteet, toisilla toisten ihmisten teot. Jokaisella on kuitenkin haasteita. Jokaisella on myös mahdollisuus voittaa tai elää haasteidensa kanssa niin, että kaikki, mikä Jumalalla on meille tarjottavaa on mahdollisuus iankaikkisuudessa saavuttaa. Vaikka tässä elämässä haasteet estävät kokemasta monia asioita, iankaikkisuudessa jokainen parhaansa mukaan elänyt tulee saamaan samat siunaukset. Jos on siis valinnoillaan osoittanut niitä haluavansa.

Jumalaa rakastaa jokaista ihmistä. Ei Hänen silti tarvitse hyväksyä kaikkia tekojamme.

Ei kommentteja: